19 maj 2010
18:30

EDS FF Lag 1

Referat: LAXARBY IF - EDS FF Lag 1

I nästan sommarvärme genomförde vi fjärde matchen på ett berömvärt sätt, trots att det till slut blev förlust med 2-3. Varför förlorade vi då, ja vi mötte kanske seriens bästa lag, där de enbart har 14-16-åringar, och trots detta stod vi upp i alla dueller och spelade ett bra försvarsspel. Vi hade med Kristin och Felicia (94:or) i denna match och de gjorde så att vi fick bra stabilitet i spelet, och även pushade på våra andra tjejer. Sammantaget hade Ed klart mer boll speciellt i andra halvleken, och då skapade de också en del lägen, så vi kan väl inte säga emot att de resultatet var rättvist.

1:a började vi mycket bra med stor aggressivitet och utan respekt, och det var Kristin som i den 10:e min dribblade sig igenom och satte 1-0. Efter detta hade både vi och Ed lägen, men det blev vi som via Felicia via ett långskott sköt in 2-0 i den 17:e min. Ed tryckte på en del emot slutet och kunde via en av sina hörnor trycka in bollen till 2-1 då det endast var två minuter kvar av halvleken. vi genomför första med ett jättebra försvarsspel där Ed har svårigheter att ta sig igenom. Mycket bra halvlek!

I 2:a halvleken tar Ed klart grepp om matchen och vi har svårt att komma upp i plan för att skapa några chanser. De trycker på och har flera bra lägen men endera skjuter de över, eller så räddar Johanna. I den 63:e min går vi dock bort oss och de kan enkelt nicka in 2-2, och efter detta jagar Ed ett ledningsmål, och de har ett par frilägen med skjuter över. I den 74:e min kommer ändå deras segermål då ett långskott smiter in, men trots detta ger vi aldrig upp utan kämpar på och har också en bra chans i slutet då Felicia skjuter över.

Hela laget gör en strålande kämpamatch och visar bra försvarsspel, då som sagt vi möter ett tungt lag då alla Edstjejerna är både snabba och tuffa i sitt spel + 1-2 år äldre än våra allra flesta tjejer! Riktigt skönt att se en sån inställning!!!